Bär VanLift Standard / FreeAccess

Den idealiska Bakgavellift för skåpbilar

Bär VanLift FreeAccess - Originalet: maximal flexibilitet för er skåpbil

Lastar ni in tunga pallar, men tar bara ut enstaka paket utan lyftandordning? Eller lastar ni in rullcontainers, men tar bara ut enstaka tråg? Helst utan att det tar för lång tid? I viktkänsliga fordonsklasser är dessa krav inte ovanliga. Bär Cargolift har lösningen: FreeAccess.

  • I körposition medger den infällda plattformen fri tillgång till den högra bakdörren.
  • Vid behov finns det tillräckligt med plats och lastkapacitet för en pall med gaffeltruck, eller för upp till fyra rullcontainers.
  • Grejen: När plattformen fälls ut ser bandskarvarna till att fasta och utfällbara delar griper in i varandra på ett idealiskt sätt. I utfällt läge fördelar lasten sin kraft jämt över plattformen.

Bär VanLift Standard - För transport av pallar eller rullcontainers som görs ofta

Åker pallar och rullcontainers ofta med i er skåpbil? I så fall ger Bär VanLift Standard optimalt stöd vid i- och urlastning av era varor. Utöver en lyftkraft på 600 kg (500 kg beroende på fordon) erbjuder denna VanLift:

  • Mer nyttolast genom minsta möjliga egenvikt
  • Snabb montering utan karosseriarbeten
  • Möjlighet till dragkrok för släpvagn

Bär VanLifts för skåpbilar är tillgängliga som:

  • BC 600 A2V med vertikalt fällbar FreeAccess-plattform
  • BC 600 S2V med standardplattform som står bakom skåpbilen


pdf-Download Portfolio-Broschyr för Bär VanLift FreeAccess / Standard

Sen är nyttolasten det centrala temat vid varutransport. För att uppfylla detta krav är alla Bär VanLiftar byggda för en särskild skåpbil. Det har fördelar ifråga om egenvikt, montering och markfrigång. Transportfordonet påverkar de tekniska möjligheterna för VanLift. Exempelvis kan lastkapaciteten reduceras p.g.a. riktlinjerna för påbyggnad. Närmare detaljer om detta - och om olika monteringsmöjligheter för en viss fordonstyp – hittar ni i den fordonsspecifika VanLift-broschyren (finns i pdf-format genom att klicka på fordonets namn). Bär VanLiftar är tillgängliga för:


Bär VanLift für Mercedes-Benz Sprinter (BM 907)

Bär VanLift für Volkswagen Crafter (från 2017 Typ SY)

Bär VanLift för MAN TGE

Bär VanLift för Iveco Daily

Bär VanLift för Renault Master

Bär VanLift för Opel Movano C (från 2021)

Bär VanLift för Opel Movano B

Bär VanLift för Nissan Interstar (NV400)

Bär VanLift för Ford Transit

Bär VanLift för Fiat Ducato

Bär VanLift för Citroën Jumper

Bär VanLift för Peugeot Boxer 

Bär VanLift-utrustning

Skåpbilar har sina egna regler genom att deras användare förväntar sig bilkvalitet och fullständig utrustning. Därför erbjuder BÄR den mest omfattande standardutrustningen i hela sitt sortiment för sina VanLiftar!

Radiofjärrkontroll Bär SmartControl Basic - Bär VanLifts standardfunktion

Radiofjärrkontrollen Bär SmartControl Basic ersätter installationen av kontrollbrytare i karossen. Fyra funktioner radio med närvarodetektering.

Driftfilm av Bär VanLift FreeAccess med radiofjärrkontroll Bär SmartControl Basic på YouTube

Läs mer

Plattform i aluminium - vikbar eller full bredd

Den vikbara FreeAccess-plattformen är pulverlackerad i RAL 9006 vit aluminium på baksidan. Baksidan på den breda standardplattformen är i naturlig aluminium. Alla VanLift-plattformar är utrustade med en förmonterad nummerplåtshållare med belysning. TracGrip-antislipplattformens slitbana ökar säkerheten på plattformen. 

Läs mer om TracGrip

Avrullningsskydd 2ad och blinkande ljus CargoFlash

Det tvådelade avkörningsskyddet 2ad för två rullcontainrar är standardutrustning för Bär VanLifts, liksom den infällda, lätt passerbara blinkande lampan CargoFlash med LED-teknik.

Driftsfilm för avrullningsstopp ad på YouTube

Bär VanBridge - Standardförbindelsen mellan plattform och skåpbil

Den tvådelade VanBridge skapar en sömlös övergång mellan plattform och lastgolv via ett obelastat gummigångjärn. Den räfflade ytan ger halkskydd. För resor kan VanBridge låsas vertikalt i lastutrymmet. För integrering i det isolerade golvet finns VanBridge som tillval för kylbilar.

Kabelfjärrkontroll för nöddrift

Alla Bär VanLifts har en standardkontaktanslutning. En kabelfjärrkontroll finns som tillval utöver radiofjärrkontrollen.

Driftsfilm för kabelfjärrkontrollen VanLift på YouTube

Drift av släpvagn möjlig

Som tillval kan VanLifts utrustas med en avtagbar dragkrok komplett med kula. D-värde 17,7 kN-21 kN, vikt ca 30 kg. Den elektriska förutrustningen krävs på fordonssidan! Fordonets koppling kan inte användas.

Ytterligare innehåll till Bär VanLift

Radiofjärrkontroll Bär SmartControl

Bär VanLifts använder Bär SmartControl Basic radiofjärrkontroll som standard. Alternativt finns den uppladdningsbara handhållna Plus-sändaren med dockningsstation.

Läs mer

Ta reda på hur en Bakgavellift fungerar - HowToCargoLift

Förarkompetens är en nyckelfaktor i professionella distributionstransporter. Samtidigt utvecklas tekniken ständigt. Därför erbjuder BÄR dig förarutbildningen HowToCargoLift online förarutbildning. Efter att ha angett serienumret (eller skannat QR-koden på Bär Cargolift) får du en kort bruksanvisning för just Cargolift - tillgänglig på elva språk.

till webbplatsen HowToCargoLift