Bär Cargolift Standard

BÄRs Bakgavellift med en lastkapacitet på 1 000 kg till 3 000 kg för professionell distributionstransport i alla dess former

Professionella distributionstransporter ställer olika krav: Hög last på höga plattformar, olika förare i flerskift, varierande allmänna förhållanden på lossningsplatsen, lång livslängd, olika typer av bärande fordon, men även Bakgavelliftar med relativt låga plattformar för standardiserade karosserier i de mellantunga fordonsklasserna och hyresfordon med kort livslängd. Och sist men inte minst: Cargoliften som ett visitkort för kunden.

Tack vare sin över 40-åriga erfarenhet erbjuder BÄR ett svar på alla dessa krav: Bär Cargolift Standard. Med höga lastmoment och omfattande reserver skapar S4 Cargolifts grunden för effektiva lastningsprocesser på lång sikt. Ett brett utbud av fästalternativ och applikationsspecifik utrustning avrundar sortimentet. I det mellantunga marknadssegmentet gör BC 1000 S2 och BC 1500 S4L poäng som viktoptimerade Bakgavelliftar.

S2 / S4L - optimerad nyttolast med lyftkapacitet 1000 kg / 1500 kg

Dessa Cargolifts erbjuder dig det optimala förhållandet mellan taravikt och lastkapacitet. Utformade för medelstora lastbilar upp till 18 t bruttovikt med standardiserade överbyggnader:

 • BC 1000 S2
 • BC 1500 S4L

Standard S4 - BÄRs Bakgavellift med en lastkapacitet på 1000 kg - 3000 kg

Med högt lastmoment och tillräckliga kraftreserver för att ge ett kraftfullt stöd för professionell logistik. Med höga aluminiumplattformar inklusive lastsäkringscertifikat XL och mångsidiga utrustningsalternativ för att anpassa Cargoliften till dina krav på bästa möjliga sätt. Med olika monteringsalternativ på lastbilar av olika viktklasser med eller utan släp, på släpvagnar eller trailers:

 • BC 1000 S4
 • BC 1500 S4
 • BC 2000 S4
 • BC 2500 S4
 • BC 3000 S4

Bär Cargolift erbjuder speciella S4 Cargolifts för speciella krav:

S4A - När det är ont om utrymme

Montering på släpvagnar med vändskiva ger vanligtvis lite utrymme för en Bakgavellift - därför behöver BC S4A bara det korta utrymmet på 585 mm baktill på fordonet:

 • BC 2000 S4A
 • BC 2500 S4A

S4U - När underkörningsskyddet ibland ska försvinna

Det hydrauliska underkörningsskyddet placeras helt enkelt ovanpå under körning av släpvagnen. Vid solodrift flyttas det bekvämt nedåt via Bär Control EVO-manöverenheten eller även via radio via Bär SmartControl Plus:

 • BC 2000 S4U
 • BC 2500 S4U

S4V - När flexibilitet krävs

Fyra vertikala och sju horisontella lägen - det är vad underredsskyddet S4V kan göra. Till exempel vid användning av släpvagnar:

 • BC 2000 S4V
 • BC 2500 S4V

Produkthänvisningar för Bär Cargolift Standard med en lastkapacitet på 1000 kg och mer

Avlastning av fem livsmedelsrullcontainer samtidigt på snabbköpet med Cargolift, utkörning av morgonleveranser i bostadsområdet, pålastning av fulla dryckespallar på rampen via standardplattformen, konservering av kylan med den automatiska rulldörrsstyrningen på flaket - det finns utrustning som motsvarar alla typer av krav för produktgruppen Standard. Denna produktgrupp sätter standarden för effektiv, enkel och säker användning av en Bakgavellift. Nedan hittar du ett urval av utrustning, mer information väntar på dig i portföljbroschyren.

Standardstyrenhet för Standard S4

Intuitivt användbar, robust konstruerad och perfekt användbar även med handskar tack vare spakarna - det är Bär Control EVO-styrenheten. För Standard S4 Cargolifts sparar du värdefull tid genom att öppna och sänka samtidigt med Quickshift-funktionen.

Driftfilm för Bär Cargolift Standard S4 med Bär Control EVO på YouTube

Läs mer

Den enkla och samtidigt säkra radiostyrningen - Bär SmartControl Basic

Om du bara vill styra de grundläggande funktionerna via radio kommer du att gilla den här radiofjärrkontrollen. För det räcker med tre kontrollknappar! Säkerheten kommer från närvarodetekteringen och AutoStop45° när plattformen stängs.

Driftfilm för Bär Cargolift Standard S4 med radiostyrning Bär SmartControl Basic på YouTube 

Läs mer

Radiofjärrkontrollen för högsta krav - Bär SmartControl Plus

Oavsett om den är batteridriven eller uppladdningsbar med dockningsstation - den handhållna sändaren Plus gör det möjligt att manövrera ytterligare komponenter - t.ex. hydrauliska stöd - med denna fjärrkontroll. Precis som att en handhållen sändare räcker för att manövrera båda liftarna på ditt ekiage. Eller det automatiska skyddet mot obehörig användning när du lämnar fordonet: RadioKey låser alla manöverelement så snart Plus-handgivaren lämnar arbetsområdet. När det gäller den uppladdningsbara versionen erbjuder dockningsstationen ytterligare möjligheter.

Läs mer

Spara tid och nerver vid lastning vid rampen med hyttkontrollsystemet

Med Bär SmartControl-hyttkontrollen kan du styra Cargoliften från hytten. Två backkameror på baksidan av fordonet och en delad skärm i hytten ger en fullständig överblick. Plus handhållna sändare kan också användas som en radiofjärrkontroll. Du drar också nytta av fördelarna med dockningsstationen.

 Film om hyttkontrollen Bär SmartControl på YouTube

Läs mer

Synlig - även i mörker och dimma med den blinkande plattformskanten NightGuide

Eftersom synlighet är säkerhet! LED-bandet på kantprofilens övre och nedre del signalerar tydligt plattformskanten till både föraren och omgivningen.

Film om den blinkande kantlisten NightGuide på YouTube

Läs mer

För en liftplattform fri från hinder - TipFlash

För Bär Cargolift Standard S4 från 1500 kg lastkapacitet kan blinklamporna integreras i plattformens spets: TipFlash. BÄR rekommenderar kombinationen med NightGuide för bättre synlighet och samtidigt mer utrymme på plattformen.

Läs mer

Starka aluminiumplattformar - kännetecknet för BÄRs Bakgavelliftar sedan företaget grundades

Med stort reklamutrymme, långsiktigt högvärdig attraktionskraft och en säker köryta - på begäran med ett hörn i rostfritt stål eller en kantlist som gör det möjligt att haka in en sidolastskenan.

Läs mer

För säker transport av dina rullcontainrar - avrullningsstopp / sänkor

På BÄR är säkringsanordningarna för rullcontainrar lika robusta som den plattform som de placeras på. Varje BÄR-avropsskydd har nämligen en dubbel botten. Du har möjlighet att välja mellan olika skyddssystem för avfallsrullar.

Läs mer

Så att plattformen endast öppnas där du vill lasta av - geofencing med Bär CargoConnect

Det standardiserade datagränssnittet Bär CargoConnect gör det möjligt att koppla ihop telematikens geodata med åtkomsträttigheterna till Cargolift-styrningen. Vid transport av högprisvaror finns det nämligen ofta bara en önskad lossningsplats. Bär CargoConnect erbjuder också oanade möjligheter när det gäller målet om maximal fordonstillgänglighet.

Film om Bär CargoConnect på YouTube

Läs mer

Håller kylan i kroppen - styrning av rullportar med eBC Controller PRO

Vill du koppla ihop din rullport med liftrörelsen? Eller letar du efter en diagnostiserbar Bakgavellift? Då har BÄR din lösning: den elektroniska styrenheten eBC Controller. I bruk sedan 2012 - vidareutvecklad enligt dina krav.

Läs mer

För leverans i ett bostadsområde tidigt på morgonen - PIEK-utrustning

För lastning och lossning i bullerkänsliga miljöer rekommenderar BÄR PIEK-utrustning. Detta garanterar att Cargolift är tystare än 60 dB(A) när den används. Förutom en tystgående körenhet är BC utrustad med det bullerdämpande SilentGrip på plattformens köryta samt andra funktioner som beskrivs närmare i portföljbroschyren.

Ytterligare information om Bär Cargolift Standard 1000 kg - 3000 kg lastkapacitet

Rådgivning dygnet runt - produktrekommendation MyCargolift

Du känner ditt fordon och din transportuppgift - hitta rätt Bakgavellift för det! Eftersom produktrekommendationen MyCargolift bestämmer den lämpliga Bär Cargolift utifrån fem uppgifter. Prova den direkt!

Starta MyCargolift

Test av fästanordningar dygnet runt

Fordonet står på gården och du vill kontrollera om monteringen är möjlig? Då kommer Bärs program för beräkning av fastsättning väl till pass. BÄR har erbjudit denna onlinelösning sedan 2008 - sju dagar i veckan, hela dagen! Det är bäst att fylla i dimensioneringsbladet i förväg så att du har alla uppgifter till hands.

Kontrollera bifogad fil

Den serienummerspecifika bruksanvisningen HowToCargoLift

Förarkompetens är en nyckelfaktor för professionella distributionstransporter. Samtidigt utvecklas tekniken ständigt. Därför erbjuder BÄR dig förarutbildningen HowToCargoLift online. Efter att ha angett serienumret (eller skannat QR-koden på Bär Cargolift) får du en kort instruktionsmanual för just Cargolift - tillgänglig på elva språk.

Ange serienummer