Standard / FreeAccess 750 kg

Lift för lastbilar med en totalvikt på 3,5 - 7,5 ton

Öppna, stänga, upp, ner - så kan man definiera kraven på en Bakgavellift. I de lätta fordonsklasserna spelar nyttolasten en central roll. För detta ändamål erbjuder BÄR den viktoptimerade BC 750 S2L. Om en dragkrok ofta används är det fasta underkörningsskyddet på BC 750 S4 en fördel. Vid transport av skrymmande gods ger BC 750 S2S stöd med ett högt lastmoment och höga plattformar. Och vid frekventa flyttningar av mindre mängder ger den vertikalt fällda FreeAccess-plattformen på BC 750 A2L alltid fri tillgång till lastutrymmet. Nyckelfaktorn för alla dessa Cargolifts är antingen 2=4-tekniken (S2 med 2 cylindrar) eller den viktoptimerade vidareutvecklingen av de beprövade S4-produkterna (4 cylindrar). Eftersom Cargolifts är stabila och samtidigt lätta är de optimala följeslagarna för den lätta fordonsklassen.

Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg - 
Utformad för skåpbilschassier

Skåpbilar upp till 7,5 t bruttovikt har en mängd olika chassin. De är vanligtvis utrustade med Bakgavelliftar med en lastkapacitet på 750 kg. Dessutom är kraven på Bakgavelliftar i de lätta fordonsklasserna lika varierande som användningen av dem. Därför ger BÄR stöd med fyra olika Cargoliftvarianter med en lastkapacitet på 750 kg.

BC 750 S2L

När nyttolasten är viktig lyfter den här Bakgavelliftaren 750 kg och väger endast 160 kg i sig själv

BC 750 S2S

För tunga laster och höga plattor har den här liften en stark lastfrigång på 750 mm

BC 750 S4

Med fast underkörningsskydd och fyra cylindrar

BC 750 A2L

För maximal flexibilitet ger den vertikalt fällbara FreeAccess-plattformen fri åtkomst hela tiden

Utrustning för Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg

De många olika chassierna och de många olika kraven leder till specifik utrustning för produktgruppen Standard / FreeAccess 750 kg. Samtidigt är enkel och säker drift av central betydelse. Kvalificerade förare är trots allt värdefulla och måste få optimalt stöd i sitt arbete. Här hittar du ett urval av den tillgängliga utrustningen, mer information väntar på dig i portföljbroschyren.

Standardkontrollboxen för BC 750

Med kontrollboxen kan du använda Cargolifts grundläggande funktioner. Dessutom kan kontrollboxen användas för att stänga av indikatorlamporna, spara upp- och nedstigningsvinkeln och, för BC 750 S4, för att samtidigt öppna och sänka plattformen med QuickShift.

Driftfilm BC 750 S4 med kontrollbox på YouTube

Läs mer om de ytterligare funktionerna

Den enkla och samtidigt säkra radiostyrningen - Bär SmartControl Basic

BÄR erbjuder Bär SmartControl Basic radiofjärrkontroll för att styra de grundläggande funktionerna via radio. För det räcker med tre kontrollknappar! Säkerheten garanteras av närvarodetektering och AutoStop45° vid stängning av plattformen. 

Driftfilm BC 750 S4 med Bär SmartControl Basic på YouTube

Läs mer om radiostyrning

Plattformen i aluminium - vikbar eller full bredd

Alla BC 750 är utrustade med en lättviktig men stabil aluminiumplattform. Den vikbara FreeAccess-plattformen är pulverlackerad i RAL 9006 vit aluminium på baksidan; baksidan på de breda standardplattformarna är som standard i naturlig aluminium. TracGrip-antislipplattformens slitbana ökar säkerheten på plattformen. Alternativt finns den bullerdämpande slitbanan SilentGrip tillgänglig.

Läs mer

För säker transport av dina rullcontainrar - avrullningsstopp / sänkor

På BÄR är säkringsanordningarna för rullcontainrar lika robusta som den plattform som de placeras på. Varje BÄR-avropsskydd har nämligen en dubbel botten. BC 750 A2L är som standard utrustad med avrullningsskydd 2ad. För BC 750 S har du möjlighet att välja mellan avrullningsskydd 2ad och 2rd. BC 750 S2S kan även utrustas med tråg.

Läs mer

Aggregathus med elektronisk styrenhet eBC Controller

Motor och styrenhet är lätt åtkomliga och samtidigt skyddade i aggregathuset. Vid behov är enkel nödmanövrering av de fyra grundfunktionerna möjlig via knappar på eBC-styrenheten.

 Läs mer om eBC-styrenheten

Monteringsadapter för BC 750 S2L / S2S / A2L

På grund av det stora utbudet av chassin krävs en monteringsadapter för de flesta tillbehör. Denna är tillverkad av lätt aluminium, men ökar Cargolifts vikt. Du hittar mer information i portfoliobroschyren eller i broschyren för BC 750:

pdf ladda ner broschyren om Bär Cargolifts med lastkapacitet 750 kg

Dragkrok för kulkoppling för BC 750 S2L / S2S / A2L

Som tillval finns en dragkrok för kulkoppling med europeiskt delgodkännande (Teile-ABE). D-värde 19,9 kN, dragkraft max. 200 kg, vikt ca 45 kg. Elektrisk förmontering krävs på fordonssidan! Kopplingskulan är tillgänglig som tillval.

Monteringssatser för BC 750 S4

Variationen av chassin leder till fordonsspecifika fästsatser för BC 750 S4. Dessa är utformade för att vara lätta, men ökar Cargolifts vikt. Du hittar mer information i portföljbroschyren eller i broschyren om BC 750:

pdf ladda ner broschyren om Bär Cargolifts med lastkapacitet 750 kg

pdf ladda Monteringssatser för BC 750 S4

Dragblock för höj- och sänkbar kulkoppling för BC 750 S4

Ett kopplingsblock för kulkoppling med europeiskt delgodkännande (Teile-ABE) finns som tillval. D-värde 23,5, kN, dragkraft max. 185 kg, ca 14 kg. Elektrisk förmontering krävs på fordonssidan! Kopplingskulan är tillgänglig som tillval.

Relaterat innehåll för Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg

Styrenhet Bär Control EVO

Standardkontrollboxen kan ersättas med Bär Control EVO-styrenheten.

Läs mer

Använd data från din Bär Cargolift!

Alla Bär Cargolifts är utrustade med Bär CargoConnect datagränssnittet. Om programvarualternativet är aktivt och den elektroniska styrenheten eBC Controller är ansluten till din telematik kan du använda data.

Film om Bär CargoConnect på YouTube

Läs mer

Rådgivning dygnet runt - produktrekommendation MyCargolift

Du känner ditt fordon och din transportuppgift - hitta rätt Bakgavellift för det! Eftersom produktrekommendationen MyCargolift bestämmer den lämpliga Bär Cargolift utifrån fem uppgifter. Prova den direkt!

Starta produktsökaren MyCargolift

Passar Bakgavelliftaren till fordonet?

Fordonet står på gården och du vill kontrollera om monteringen är möjlig? Då kommer Bärs program för beräkning av fastsättning väl till pass. BÄR har erbjudit denna onlinelösning sedan 2008 - sju dagar i veckan, hela dagen! Det är bäst att fylla i dimensioneringsbladet i förväg så att du har alla uppgifter till hands.

Kontrollera fästet

Den serienummerspecifika bruksanvisningen HowToCargoLift

En fråga är av central betydelse vid professionella distributionstransporter: enkel och säker användning. Kvalificerade förare är trots allt en dyrbar tillgång idag och måste därför få optimalt stöd i sitt arbete. Därför erbjuder online-förarutbildningen HowToCargoLift driftsinstruktioner för din Cargolift. Med bilder och filmer. På elva språk.

till webbplatsen HowToCargoLift