Bär Cargolift Ret/HydFalt

Bakgavellift med dubbel fällbar plattform

Bär Cargolift HydFalt - Horisontellt hydrauliskt fällbar underifrån, dubbelt hydrauliskt fällbar

Bär Cargolift HydFalt som funnits på marknaden sedan 1994 har inte förlorat sin innovationskraft. HydFalt Cargolifts kan inte bara köras in och ut med hydraulik utan även fällas in och ut hydrauliskt. Det ökar användarkomforten i dagligt bruk och gör att Cargolift är redo för användning ännu snabbare. Standardplattformen i anodiserat aluminium bidrar till ett attraktivt utseende. Sedan 2021 har HydFalt varit ofattbart enkel att använda: Först kombinerades flera funktioner i ett enda kommando med den automatiska funktionssekvensen EasyFold. Sedan 2022 kommer även Bär SmartControl Plus radiofjärrkontrollen att använda EasyFold, vilket gör det möjligt att använda HydFalt via radio inklusive plattformsvikning. Så att liften kan användas säkert även på natten.

Bär Cargolift RetFalt - flexibel, enkel och robust

För dem som föredrar att fälla in och ut plattformen för hand finns även RetFalt-versionen och fälla ut plattformen två gånger för hand med fjäderstöd.


Alla Ret/HydFalt Cargolifts har en dubbelt fällbar plattform och automatiska stopp som underlättar in- och utkörning i mörker eller vid dåligt väder.

Med hjälp av ett BDF-växelflak uppstår ett universellt distributionsfordon

Alla Ret/HydFalt Cargolifts som är inkörbara – oavsett om det handlar om manuell (R42) eller hydraulisk (H42) in-/utfällning – kan monteras på ett BDF-växelflak. Med bärarmsanslag och fällbar lucka (båda tillval) går det välja fritt mellan växelflak enligt EN 284: Lastskåp/presenning, torrlastutrymme eller kylt lastutrymme med storleken C 715 och C 745 (med modifikation även C 782).

Denna produktgrupp Ret/HydFalt omfattar följande liftar:

  • BC 1500 R42
  • BC 2000 R42
  • BC 1500 H42
  • BC 2000 H42

Utrustning för Bär Cargolift Ret/HydFalt

Du har redan bekantat dig med en del av utrustningen - till exempel för fastsättning på BDF-växelflak och den automatiska EasyFold-funktionssekvensen för HydFalt. Här hittar du ett urval av ytterligare utrustning, mer information väntar på dig i portföljbroschyren.

HydFalt Cargolifts BC H42:s standardoperationsenhet

Robust konstruerad och tack vare tvärhandtagskontakterna perfekt manövrerbar även med handskar på - det är Bär Control EVO-manöverenheten. Som tillval finns den automatiska funktionssekvensen EasyFold samt SwitchKey för att slå på och av via den vänstra manöverspaken. 

Driftfilm av Bär Cargolift HydFalt H42 med Bär Control EVO på YouTube

Läs mer

Standardstyrenhet för RetFalt Cargolifts BC R42

Intuitivt användbar, robust byggd och perfekt användbar även med handskar tack vare tvärspaksbrytarna - det är Bär Control EVO-manöverenheten. Som tillval finns SwitchKey för att slå på och av via den vänstra manöverspaken. 

Bär Cargolift RetFalt R42 driftfilm med Bär Control EVO-styrenhet på YouTube

Läs mer

Radiofjärrkontrollen för högsta krav - Bär SmartControl Plus

Ut- och infällning av RetFalt Cargolifts via radio? Inga problem med Bär SmartControl Plus radiofjärrkontroll! Men den här fjärrkontrollen erbjuder ännu fler möjligheter: Till exempel automatiskt skydd mot obehörig användning när man lämnar fordonet: RadioKey låser alla reglage så snart Plus-handkontrollen lämnar arbetsområdet. Eller manövrering av HydFalt via radio - inklusive fällning av plattformen. Finns som batteridriven handsändare eller som uppladdningsbar version med dockningsstation.

Driftfilm av Bär Cargolift HydFalt H42 med Bär SmartControl Plus på YouTube

Läs mer om radiostyrning

Den dubbelvikta aluminiumplattformen

Alla Cargolifts i produktgruppen Ret/HydFalt är utrustade med en dubbelvikt aluminiumplattform. HydFalt Cargolifts (H42) är fullt hydrauliskt fällbara från plattformshöjden 1810 mm. HydFalt-plattformen är anodiserad som standard. När det gäller RetFalt Cargolifts (R42) är manuell fällning användarvänlig med fjäderavlastning. RetFalt-plattformen är aluminiumnatur som standard.

Ret/HydFalt-plattformarna är antingen utrustade med en överliggande bro i aluminium eller med en fällbar bro inklusive stödarmstopp (se ovan). Som tillval kan den beläggas med bullerdämpande SilentGrip.

För säker transport av dina rullcontainrar - avrullningsstopp 2rd

Avrullningsstopp 2rd gör det möjligt att transportera två rullcontainrar samtidigt. Klaffarna har en öppningsvinkel på 43° för rulldiametrar upp till 110 mm. Klaffarna öppnas individuellt med en spak per klaffarna och har två växellägen.

Driftsfilm för avrullningsstopp 2rd på YouTube

För säker transport av dina rullcontainrar - avrullningsstopp 2ad

Avrullningsstopp 2ad gör det möjligt att transportera två rullcontainrar samtidigt. Klaffarna har en öppningsvinkel på 110° för rulldiametrar upp till 200 mm. Klaffarna öppnas individuellt med en spak per klaffarna och har två växellägen.

Driftsfilm för avrullningsstopp 2ad på YouTube

Ytterligare innehåll om Bär Cargolift Ret/HydFalt

Använd data från din Bär Cargolift!

Alla Bär Cargolifts är utrustade med Bär CargoConnect datagränssnittet. Om programvarualternativet är aktivt och den elektroniska styrenheten eBC Controller är ansluten till din telematik kan du använda data.

Film om Bär CargoConnect på YouTube

Läs mer

Rådgivning dygnet runt - produktrekommendation MyCargolift

Du känner ditt fordon och din transportuppgift - hitta rätt Bakgavellift för det! Eftersom produktrekommendationen MyCargolift bestämmer den lämpliga Bär Cargolift utifrån fem uppgifter. Prova den direkt!

Starta MyCargolift

Den serienummerspecifika bruksanvisningen HowToCargoLift

Förarkompetens är en nyckelfaktor för professionella distributionstransporter. Samtidigt utvecklas tekniken ständigt. Därför erbjuder BÄR dig förarutbildningen HowToCargoLift online. Efter att ha angett serienumret (eller skannat QR-koden på Bär Cargolift) får du en kort instruktionsmanual för just Cargolift - tillgänglig på elva språk.

till webbplatsen HowToCargoLift